ATELIERUL NOSTRU

CERASAB CREATION este un atelier de olarit din Săbăoani, județul Neamț, care reunește artiști plastici, olari și o mare dorință de a readuce la viață tradiția olăritului din Moldova în întreaga țară și în străinătate.

Meșterii noștri olari au fost indrumați în arta olăritului de mâinile magice ale bunului nostru prieten, Florin Mircea Zaharescu. Acesta a dezvăluit câteva din tainele ascunse în arta olăritului, meșteilor noștri, care acum, modelează lutul ca niște veritabili artiști, gata să cucereasca cu creațiile lor orice cunoscător ori necunoscător în arta olaritului.

În atelier veți gasi obiecte din lut dintre cele mai variate: vaze in numeroase forme și mărimi pregătite să gazduiasca flori de toate felurile, ghivece de flori de interior și de exterior care iși așteaptă și ele intâlnirea cu florile, căni, cești, ulcioare, oale gata să fie umplute cu tradiționale mancăruri nu doar din zona Moldovei.

Atelierul nostru a ales calea Moldovei, datorita generozității domnului Holban Constantin, prin amplasarea sa în localitatea Săbăoani, o localitate în care s-au facut numeroase descoperiri arheologice (1500 de morminte medievale, o biserică din piatră din secolul al XIV-lea), iar cea care leagă intrinsec istoria de atelierul nostru este descoperirea de fragmente ceramice din secolele II-III d. Hr.
Și iată ca, după secole, un mic atelier de olărit își propune să reînvie această artă, atestată în analele istorieiînca din sec II-III d.Hr.